söndag 20 mars 2011

London del 1

Första dagen i London! Tänkte beskriva vad vi hitta på och hur mycket det gick på ungefär. Vet att det är många som är nyfikna på London och kan tänka mig att detsamma gäller priserna om man har planer på att åka dit :)

Vi kom fram till Stanstedt ungefär klockan 11 engelsk tid och tog national express in till London (kostade 10£). Väl där köpte vi tunnelbanekort för en dag (6,60£). När vi kom fram till Waterloo där vårt hostel låg gick vi runt i några cirklar innan vi hittade dit. Tack och lov är engelsmännen väldigt trevliga och hjälpsamma så det gick bra att fråga sig fram!

Vårat hostel var det billigaste boende vi kunde hitta så det var inte hög kvalité. Vi betalade 38,5£ var för två nätter. Det var en gemensam sovsal som gällde men med fräscha toaletter och duschar. Vi resonerade så att vi ändå bara skulle sova där, annars kan man bo på finare ställen men betala ganska mycket mer.

Senare begav vi oss ut på några timmars shopping. Fick med mig ett par söta shorts. Vi mötte upp en tjej på Oxford street för att köpa konsertbiljetter till Two door Cinema club och betalade endast 25£! Innan vi åkte till konserten skulle vi lämna våra grejer vid hostelet, dock svängde vi av på fel ställe men vi hamnade i en cool graffititunnel!

Konserten var helt galen! Jag och Felicia stod ungefär i mitten när det första förbandet spelade (kommer inte ihåg deras namn). Sen kom andra förbandet som visade sig vara I'm from Barcelona! Dom var riktigt bra och fick verkligen igång publiken, det blev ett massivt tryck och helt plötsligt hade vi kommit betydligt längre fram. Sedan följde en stunds väntan med plågsam technomusik men publiken fortsatte trycka och helt plötsligt stod vi längst fram! Var en svettig rolig och galen konsert. Folk crowdsurfade på löpande band fram till säkerhetsvakterna. Var säkert 30 personer som säkerhetsvakterna förde ut! Jag har aldrig varit med om något liknande på de konserter jag har varit på.

Efter konserten var vi sjukt hungriga så jag beställde in klassikern Fish'n Chips. Jag tyckte det var gott, men i den stunden hade jag nog tyckt om vad som helst!

Efter lite strävande hamnade vi på en pub, dansade hade kul och pratade lite med några. Den stora frågan var hur vi skulle ta oss tillbaka till vårt hostel. Tunnelbanan slutar gå vid midnatt så vi var tvungna att ta bussen och ingen verkade veta hur vi skulle bära oss åt för att komma till Waterloo. Vi hade lite ångest men det löste sig efter vi hoppat på en buss och tagit en lång promenad hem! :)

Jättesöta cupcakes inne på Topshop(!)

Oxford Circus och massa folk!

Graffititunneln!

Waterloo station, närmast vårt hostel :)

I'm from Barcelona!

Suddigt publikvimmel

Längst fram!

Mm Säkerhetsvakten kollar in i kameran ;)

Two door cinema club och vakt!

Omtalade Fish'n Chips

Kvällspromenaden hem <3

Vi bodde väldigt nära London eye så det var skönt att ha det som riktmärke. Fler delar kommer senare :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar